Sent i fjerde kvartal i Hall of Fame-spillet torsdag kveld gikk Denver Broncos, som ble etter 10–7, dypt inn i Atlanta Falcons territorium. Hundretusener av dollar var på banen, mye av det fra profesjonelle spillere.

Ved avspark hadde NFL -forsesongåpneren samlet inn mer penger enn noen av dagens baseballkamper i store ligaer hos bookmakere rundt om i landet.

NFL -kampen på Caesars Palace i Las Vegas trakk flere innsatser enn baseball -matcher mellom Cincinnati Reds og Atlanta Braves, samt Houston Astros og Cleveland indianere. Tre av de seks nattballene i baseball hadde mer penger på banen på Westgate Las Vegas SuperBook enn fotballkampen.

En talskvinne for FanDuels sportsbok i New Jersey, New York og Pennsylvania bemerket at mens håndtaket (innsatsbeløpet) var likt, ble det lagt flere individuelle forhåndsspill på NFL -spillet enn på en vanlig baseballkamp.

“Utstillingsspill får vanligvis ikke mye interesse fra allmennheten,” sa Nick Bogdanovich, handelsdirektør for William Hill U.S. “Den typiske personen aner ikke hvem som spiller. Det er ikke annet enn en glorifisert prøve.
Selv om allmennheten vanligvis ikke er begeistret for NFL -forsesongen, er de smarte pengene det.

I løpet av den vanlige sesongen er mengden penger som satses av allmennheten større enn profesjonelle spillers. Offentlige spillere er ansvarlige for 90 prosent eller mer av pengene som ble spilt på et vanlig vanlig sesongspill på flere sportsbøker. Imidlertid er dette ikke tilfellet under forsesongen.

Profesjonelle spillere står for 50-70 prosent av pengene som ble satset på et førsesongspill, ifølge bookmakere.

“Håndtaket på rette spill på NFL-sesongen er ganske skarpt konsentrert,” sa John Murray, sportsbook-direktør ved Westgate SuperBook i Las Vegas.

Innflytelsesrike spill på Hall of Fame -spillet flyttet poenget spredt over markedet med flere poeng. På andre bookmakere hoppet Broncos fra 1-punkts underdogs til 2,5-punkts favoritter.

Preston Johnson, et sportsspill i Las Vegas, synes linjebevegelsen på et utstillingsspill er mer “pålitelig” på grunn av den større konsentrasjonen av skarp handling i førsesongen.

Før torsdagens kamp uttalte Johnson, en bettingekspert på ESPN, “Det trekket på Denver er ganske legitimt og har ikke flyttet tilbake.” “Den nådde et høydepunkt på 2,5 og ble der. Det tror jeg er talende.”

Broncos dekket spredningen i en seier på 14–10 etter å ha konvertert en avlytting i fjerde kvartal til en spillvinnende kjøretur. På fjerde ned med 1:26 igjen, scoret de den kampvinnende touchdownen på et tippet kast fra den tredje strengens rookie quarterback Brett Rypien til sjette runde utkast til valg Juwann Winfree.

I de siste 11 førsesongkampene har Falcons ikke klart å dekke spredningen. De har droppet de ni siste kampene på rad.

• Spredningsmarginen – forskjellen mellom sluttlinjen og seiersmarginen – har vært noe mindre i førsesongkamper (9.2) enn i vanlige sesongkamper (9.55) de siste tre årene, ifølge sportsdatasiden TeamRankings.com.

• Spredningsmarginen var på sitt største i uke 4 av forsesongen, da kampene i gjennomsnitt ble avgjort med 10,57 poeng. Den laveste spredningsmarginen var 8,42 i uke 3.

• Totalmarginen, som er forskjellen mellom avslutningen over/under og de totale poengene som er oppnådd, har vært smalere i de tre siste forsesongene (9.94) enn i vanlige sesongkamper (10.53).

• I uke 4 av forsesongen er den totale marginen størst. I løpet av de tre foregående årene var sluttresultatet på uker 4 -sesongkampene av med 11,52 poeng. Satsingsgrensene for NFL-forsesongkamper er vanligvis 10-20% lavere enn på vanlige sesongkamper. På flere sportsbøker varierte innsatsgrensene for torsdagens Broncos-Falcons-spill fra $ 1000 til $ 5000.

• Jeff Stoneback, handelsdirektør for Mirage sportsbook i Las Vegas, sa at han ikke kunne huske å ha akseptert et sekssifret spill på et NFL-forsesongspill, men at noen VIP-kasinokunder vil be om høyere grenser og innsatser på $ 20 000 til $ 30 000 område.

• I løpet av de siste 15 årene har betting -favorittene vunnet 58,7% av kampene før sesongen, ifølge sportsbetting -databasen Betlabsports.com. I samme tidsperiode vant betting favoritter 59,7% av kampene i løpet av den ordinære sesongen.

• I løpet av de foregående 15 forsesongene var 51,4 prosent av spillene under totalen.