Hvor lenge varer en fotballkamp

Generelt om fotballkamp

Fotballkamper varer normalt 90 minutter. To halvdeler er delt opp. Ekstra tid kan legges til slutten av hver halvdel, men lengden på denne tiden varierer avhengig av reglene for turneringsformater.

La oss se nærmere på lengden på en fotballkamp:

Hvor lenge varer en vanlig fotballkamp?

En fotballkamp består av to halvdeler. Det er en pause på 15 minutter innimellom. Varigheten til en halvdel bestemmes av arrangøren. Normalt er det 90 minutter, men noen organisasjoner har 45 eller 60 minutter. Noen ganger kan kampen vare lenger for å gi spillerne tilstrekkelig oppvarmingstid.

Det er minimum to veiledere, kalt dommer. Disse tillater opptil tre innbyttere per lag innen fem minutter etter starttidspunktet. Kampens lengde bestemmes av arrangørene, men gjennomsnittet er 1 time og 45 minutter, inkludert intervall og opphold gitt av dommerne.

Hva er reglene for spilletid?

Spilletid reglene definerer varigheten av en fotballkamp. Vanligvis består hver del av to halvdeler, kalt perioder eller omgangene. Premier League i England har vært ganske populært å bruke lungene. Hver periode er 45 minutter lang, med et 10-minutters pause mellom dem. Dette gir spillerne tid til å ta en pause og lagledere å planlegge taktikk. Etter 70 minutter kan kampen bli utvidet av grunn som tidsregistrering eller skadepause. Dette skjer vanligvis bare på større turneringer og kamper.

Stopptid er den ekstra tiden som legges til slutten av hvert spill. Dette inkluderer alvorlige skadeavbrudd, straffesituasjoner, tidsbruk av quarterback etc. Noen møter har dixon proteksjonstid (etter 70 minutter) slik at stoppeklokken kan beholde sin løpemannsats. Overskuddskamper er vunnet tid, så stopptid legges ikke på disse spillene. Kampen slutter når dommerne bestemmer at visse måloppnåelsespunkter er nådd (vanligvis seier).

Første omgang

En fotballkamp er normalt 2 omganger. Første omgang varer 45 minutter, inkludert stoppetid. Om det er skade eller tekniske problemer, kan dommeren legge til noen flere minutter stoppetid. Dette forlenger første omgang.

Hvor lenge varer første omgang?

Football er en populær sport verden over. Vanligvis varierer hver omgang fra kamp til kamp. Den første omgangen er som regel 45 minutter, med tillatelse fra dommeren. Det betyr 30 minutters spill og 15 minutters pause mellom delene av kampen.

Ved starten av hver omgang, blir spilleren bedt om å vende seg til midten for å ta instruksjonene fra dommeren. Dette signaliserer starten på første moment. Lagene spiller frem til dommeren annonserer pause. Dette er midt i siste halvdel av perioden. 2 sekunder etter det, høres et signalhorn som er all alarmsiren, som betyr at 46 minutter har passert.

Hvor lenge er halvtid?

Halvtiden varer normalt 15-20 minutter. Avhengig av alder. I prof-kamper som Premier League, er halvtiden 45 minutter. Det gir 2 x 15 minutter for de fleste aldersgrupper. Enten første eller andre omgang må økta endres til 90 + minutter. For å tilsvare full tid.

Noen ganger legges det til ekstra perioder hvis det ikke er noen seier etter full tid. Som i sluttspillsdommer.

Andre omgang

En fotballkamp består vanligvis av to omganger. Hver omgang varer 45 minutter, pluss tilleggstid. Pauser som pausespillet og andre pauser gjør at den totale tiden som trengs for å fullføre disse to omgangene varierer. Det er imidlertid en standard stoppiden som er referansepunktet når man skal finne ut hvor lenge en fotballkamp vil vare. La oss se nærmere på omgang to:

• Tilleggstiden som legges til omgang to er vanligvis kortere enn tilleggstiden som legges til omgang ett.
  • Omgang to tar vanligvis mindre tid enn omgang ett.
  • Dersom det er uavgjort etter omgang to, vil det spilles en ekstra omgang.

Hvor lenge varer andre omgang?

Andre omgang i en fotballkamp tar vanligvis 45 minutter, med 15 ekstra minutter. Det som avgjør lengden på andre omgang er stopptiden som dommeren tilfører. I ligaene er stopptiden vanligvis 5-6 minutter. Uhell, skader og spesielle situasjoner kan lede til mer stopptid. Selv om den offisielle perioden er 45 minutter, kan totalvarigheten for andre halvdel strekke seg opptil 60 minutter.

Dommeren skriver stort sett antall stoppetimer for andre halvdel i registeret etter kampen er ferdig. Dersom dommeren tar ut gule eller røde kort, legger han til ekstra tid slik at de utestengte lagene har like mange spillere å jobbe med.

Halvtid er midtveis gjennom en fotballkamp. Vanligvis varer den 15 minutter. Dette bestemmes av lokale myndigheter. Reglene varierer fra sted til sted og fra turnering til turnering. Noen utviklinger trenger 20 minutter. Trenere avgjør om lengre tid er nødvendig for å gi lagene riktig hvile.

Overtid

En fotballkamp er vanligvis mellom to lag. Den kan vare 90-95 minutter. Hvis det er uavgjort, er det overtid. Denne er femten minutter lang. Det øker banens samlede spilletid, avhengig av hvor lenge de andre periodene har vart. La oss ta en nærmere titt på overtid!

Det kan forlenge en fotballkamp:

• Femten minutter overtid.

Hva er overtid?

Overtid er ekstra tid som blir lagt til fotballkampen når det står likt etter den planlagte spilletiden. Ofte er overtidet delt opp i to halvdeler på 15 minutter hver. Dette gjøres for at begge lagene skal ha like muligheter til å score et seiermål.

Hvis ingen klarer å score, avgjøres kampen enten med straffespark eller uavgjort. Dette er regulert av reglementet for organisasjonen der kampen spilles.

Hvor lenge varer overtid?

Overtid er et ekstra avsnitt i en fotballkamp, som legges til de vanlige 90 minuttene med spill. Det regnes som to halvdeler på 10 minutter hver, der lagene skiftes å spille med epler og konkurranser. Hvis det ikke er et resultat, kan det gå videre til straffespark for å avgjøre resultatet.

Vanligvis er det nok tid til å fullføre periodene, men noen ganger kan tiden være begrenset. Da beregnes ofte en minimumstid før kampen videreføres til straffespark. Hvor lang tid dette tar, varierer fra liga til liga:

Straffespark

Straffespark er en del av mange fotballkamper. De har store konsekvenser for resultatet. Vilkårene for straffespark er regulert. La oss se nærmere på disse bestemmelsene, og finne ut hvor lenge en fotballkamp kan vare når straffespark er involvert!

Hva er straffespark?

Straffespark er en av de mest spennende situasjonene i fotball. Det er en type frispark som tildeles et lag når motspilleren har brutt regelen innenfor seks-meterfeltet. Det er kun én straffer per side, med én spiller og én keeper på den andre siden.

Regelbruddene som fører til straffespark varierer. Noen eksempler inkluderer å holde, tacklinger bakfra eller inni seks meter feltet. Alt avgjøres av hoveddommer i kampen.

Hvis det blir gitt et straffespark, finnes det regler for hvordan man skal håndtere situasjonen. Det inkluderer:

• Angrefrist
  • Uavgjort resultat

Straffeoppgjørene blir sett som et kompetent nettverk av motstandere, siden de begge ønsker ballen og å sikre vinneren, som ofte er i motsetning til felthannenes vilje om å beholde ballbesittelsen uavhengig av utfall.

Hvor lenge varer straffespark?

Straffespark er viktig i fotball. Det vanligvis tar få sekunder, men kan ta opptil 30. Det avhenger av skyteren, avstanden til målet, antall trekk, retakesekvenser og variabler. Det forsinke kampen når lagene kjemper om viktige poeng.

Frequently Asked Questions

Q: Hvor lenge varer en fotballkamp?

A: En fotballkamp varer vanligvis 90 minutter, delt inn i to 45-minutters halvdeler. Det kan også legges til ekstra tid for å ta hensyn til uforutsette hendelser som forsinkelser, skader og utvisninger.